неделя, 12 юли 2020 г.

Обработка, покритие и поддържане на вратите Борман


Да знаете как да се грижите за врата си е много важен фактор, така ще оптимизирате нейната производителност.  Дъбови, махагонови и борови врати ще ви служат значително по-дълго, когато се прилагат правилните грижи.

Съветите по-долу са взаимствани от дългогодишната практика на вносителя на врати в София – Борман България.
1. Не поставяйте нови врати срещу външна стена (в къщата), защото студената стена може да ги накара да се деформират.
2.  Не поставяйте нови врати на място, където новата мазилка е била извършена в рамките на последните две или три седмици.
3.  Всички форми на влага или липсата й, дъжд, конденз и дори влажност имат критично значение за доброто състояние на вратата ви, особено моделите, които имат панели от масивна дървесина.
Ние отделяме голямо внимание, за да ви дадем най- добрите съвети за грижа, които ще ви дарят с  най-добрите врати и със сигурност ще изпитате огромно удоволствие като сравните вашите врати и плачевно състояние на някои други врати, съсипани поради невежеството и злоупотребата, на които са били подложени. След като вратите са сложени в съответните помещения, е добре да следите какви са условията в тях и да предотвратите случайно овлажняване или увреждане. 
Ако решите, че искате да декорирате по някакъв начин вашата нова врата, е добре да се уверите, че декорацията или боята не е на водна основа, декоративните продукти се използват за всяка врата и няма опасност от увреждане на  покритието. Ако няма дадени точни инструкции, по- добре позвънете на производителя и попитайте. 


Ето няколко полезни съвета:
1.       За боядисани покрития,  използвайте грунд, следван от два долни слоя, а след това завършете с най-малко два покривни слоя. Трябва са използвате продукти на маслена основа или на основата на разтворител за  боя, които са микропорести.
2.       Не забравяйте да изшкурите вратите леко вратите между всеки един от слоевете.
3.       За завършек на покритието:  трябва да използвате само продукти на маслена основа или на основата на разтворител за  боя, които са микропорести.
4.       Отново, не забравяйте да изшкурите вратите леко вратите между всеки един от слоевете.
5.       Уверете се, че декоративните продукти на водна основа или восък или датско масло от всякакъв тип се използват за всяка врата, която е масивна или  фурнирована.
6.       Изключения:  Интериорните врати могат да имат лак, но отново тя трябва да бъде на основата на разтворител или на маслена основа.
7.       Ако се съмнявате, моля попитайте за съвет производителя или търговеца.
Вратите са доста скъп продукт, който изисква съответната грижа и внимание. Не рискувайте да изхвърлите на боклука огромната си инвестиция и да съсипете труда на много работници, както и визията на вашия дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар